Tarptautinis meno simpoziumas „Mėlynas Šuo“

Gimimas. Melsvai auksinė fantazija.

Sykį mėlynas šuo susidraugavo su auksine poetiška lape. Taip gimė idėja šalia draugiško šeimoms muzikos, poezijos, teatro kūrybos festivalio „Dpoezijos šaltinis“ prijungti dar vieną darnią grandį – tarptautinį meno simpoziumą.

Kas dalyvaus ir ką veiks

Simpoziume dalyvaus žinomi Ukrainos ir Lietuvos dailininkai. Meno simpoziumas prasidės dar iki festivalio, liepos 27 dieną. Kūrėjai simpoziumo metu planuoja dekoruoti išties įspūdingų gabaritų festivaliui skirtą vėliavą, taip pat kurs Dpoezijos festivalio simbolį – lapę; Tai bus skulptūra surišta iš šiaudų ir simboliškai sudeginta festivalio uždarymo proga.

Dailininkai susirinkusius į festivalį rugpjūčio 2 – 4 dienomis džiugins tapybos kūrinių paroda, taip pat ves kūrybinės dirbtuvės vaikams ir suaugusiems.

Atviras visiems

Neretai žmonėms yra didelė paslaptis ką per meno simpoziumus veikia dailininkai. Ogi visų pirma įsijaučia į aplinką, kurioje dirba. Meno kūriniai yra tarsi pasakos, burtai ir monai. Šį sykį, lietuviška dvasia alsuojančioje sodyboje apsistosiantys dailininkai įkvėpti baltų mitologijos, pievų, žvaigždėtų naktų, lietuviškų miškų ir laukų bei laisvės.

Visus kviečiame aplankyti kuriančius dailininkus su savo atsivežtomis vaišėmis liepos 27 – rugpjūčio 2 dieną – vakarais, pabendrauti, užmegzti naujų pažinčių, patobulinti savo meninius įgūdžius. Dėl dailininkų lankymo iki rugpjūčio 1 d. būtina tartis iš anksto telefonu.

Kontaktai

Simpoziumas, kuruojamas naujai įkurtos meno ir kultūros platformos – „Mėlynas Šuo“. www.melynasuo.lt dėl papildomos informacijos kreiptis į Jurgitą: tel. Nr. : +37068549173, jurgita.ranceviene@gmail.com melynasuo@gmail.com

Tarptautinis meno simpoziumas „Mėlynas Šuo“ apglėbtas „Dpoezijos šaltinio“ kurybiškos lapės kompanijos vyks 2019 m. Liepos 27 – rugpjūčio 4 d. Daugodų km. Raseinių raj.

Plačiau apie festivalį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *