EGLĖ COLUCCI: Argentinietiška movida Laikinosios sostinės modernizme

Pilotas.lt medžiaga

Šiandien tapytoja Eglė Colucci labiau žinoma Argentinoje, nei Lietuvoje, tačiau pastaruoju metu ji vis dažniau pastebima gimtąjame Kaune – paroda „Kauno kontekstai“ Galerijoje Urbana Kauno architektų namuose – nėra joks atsitiktinumas.

Eglės Colucci matymo laukas – judri ir akivaizdžiai suinteresuota žmogija, emocingai spurdanti įvairiausiuose architektūriniuose kontekstuose, kuriuos bendravardiklina viena esminė dimensija – Laikinosios sostinės modernizmas.

Galbūt todėl, kad Eglė domisi stilinga architektūra ir urbanistiniu dizainu bei laiko išbandymus atlaikiusiu modernizmu. O gal tiesiog todėl, kad Eglė pati architektė (KTU bakalauras, 2001m.), sąmoningai pasirinkusi tapybą, kaip saviraiškos būdą, leidžiantį išlaikyti malonų, bet neprivalomą santykį su architektūra. Gal todėl E.Colucci paveiksluose architektūros daug, bet ji nėra pagrindinė. Greičiau – erdvinė ir emocinė scenografija kontekstualizuojanti gausius personažus ir jų trajektorijas.

Tai ypač ryšku parodoje ,,Kauno kontekstai”. Šioje paveikslų serijoje architektūra ypač konkreti – Laikinosios sostinės modernizmui autorė skiria žymiai daugiau dėmesio, daugiau jausmo ir daugiau svorio kompozicijose, nei paprastai.

Savo ruožtu aktyvioji paveikslų fauna neabejotinai argentinietiška tiek temperamentu, tiek raiška bei veiklos scenarijais. Greičiausiai šis buenosairiškas judesys ir aistringas koloritas kaunietiškoje urbanistikoje ir sukuria dramatišką intrigą, žaismę ir nuotaikų kaitą Eglės Colucci tapybos parodoje ,,Kauno kontekstai”.

Eglės Colucci parodos ,,Kauno kontekstai” atidarymas:Sausio 31, ketvirtadienį, 19:00. GALERIA URBANA, Kauno architektų namai, Vilniaus g.22 (Kaunas). Rezervacija + 370 620 96464.

Putvinskio gatvė. Eglė Colucci

Lanko sukimas. Eglė Colucci

Tapytoja, architektė Eglė Colucci su šeima gyvena ir Kaune, ir Buenos Airėse. Foto: asmeninis archyvas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *