Intuityvios estetikos pleneras

Į Intuityvios estetikos plenerą kviečiame:

• Meno ir dizaino kūrėjus:
kurie turės galimybę augti ir išeiti iš kūrybinio stereotipo, įsisavinti naują kūrybinę techniką ir sukurti prototipus realiems užsakymams.

• Verslo kūrėjus:
kurie turės galimybę plačiau pažinti meno ir dizaino vertės kriterijus ir dalyvauti kūrybiniame retrite.

Nebūtina praktinė dailės patirtis.

IDĖJA

Šiandien esame nepakankamai įvertinę estetikos svarbą žmogaus gyvenime.

Dailės kūrinys, rūbo, aksesuaro ar interjero elementų dizainas kuria ne tik VAIZDĄ, bet ir psichologinį VAIZDINĮ, kuris akimirksniu užsifiksuoja žmogaus sąmonėje ir skatina jį atitinkamai veikti.

Kviečiame jus susipažinti su INTUITYVIOS ESTETIKOS KŪRYBOS techniką, kuri padeda suprasti VAIZDINIO poveikį ir atrasti NAUJĄ kūrybinę išraišką mene, dizaine ir verslo veikloje.

STRUKTŪRA

Vasario 8 d. VILNIUS, viešbutis „ARTIS“

Seminaras “Kūrybos psichologija”
• Praktinės paskaitos:
– vaizdinių psichologija: vaizdinio įtaka kūrybai ir veiklai versle.
– kūryba kaip žmogaus vidinio pasaulio projekcija.
– grožio kriterijus.
• Patyriminė meno, architektūros diazino analizė Vilniaus senamiestyje.
• Patirčių apibendrinimas.

Vasario 9 d. KIRKŠNOVĖ

Kūrybinė praktika – intuityvios estetikos technikos įsisavinimas.
• Grožio kriterijaus kūryboje patyrimas – darbas su akvarele.
• “Gyvas veiksmas”. Kūrybinės būsena ir spontaniškumas kūryboje – darbas drobėje.
• Kūrybinių stereotipų atpažinimas ir keitimas – kūno praktikos.

Vasario 10 d. KIRKŠNOVĖ

Modeliavimas – intuityvios estetikos technikos taikymas dizaino kūryboje.
• Dizainerės Natalijos Kolesnik (Ukraina) patirtis).
• Praktikos grupelės:
– Dailės darbų kūrimas pasirinkta technika.
– Rūbų modelių kūrimas – individualus darbas su plenero dalyvių užsakymais, panaudojant specialiai skurtus šilko ir medvilnės audinius.
– Juvelyrikos, aksesuarų kūrimas – eskizavimas.
– Interjero elementų dizaino kūrimas.

DALYVAVIMO SĄLYGOS

Vasario 9 d. ir 10 d. kūrybinė praktika ir darbų kūrimas – dalyvavimas patvirtinamas užpildžius anketą.

Organizatorius pasirūpina mokymo turiniu ir priemonėmis, plenero metu sukurti darbai paliekami organizatoriui (pasirašoma sutartis).

Su atskirais kūrėjais gali būti sudaromos tolimesnio bendradarbiavimo sutartys darbų komercializavimui.
VEDANTIEJI RASA BALTĖ- BALČIŪNIENĖ Verslininkė, Harmoningos asmenybės instituto – HAI.LT (12 metų) ir estetikos įmonės “Femina Bona” (24 metai) įkūrėja, “Įvaizdinių tyrimo institutas” bendraįkūrėja, ontopsichologijos metodų taikymo praktikė, kokybinių pokyčių konsultantė. Rasa yra sukūrusi ir veda autorinę sąmoningos lyderystės programą “AUTHENTICUS”, organizuoja inovatyvius naujų galimybių paieškos projektus, apjungiančius verslą, mokslą, meną, madą, švietimą ir asmenybės vystymą, tarptautinius forumus “NAUJOS PRASMĖS VERSLE”. Naujausias Rasos projektas – “AMRES” apjungia meno, mados, medijos vaizdinių poveikio žmogui tyrimus ir edukacinius renginius Lietuvoje bei kitose šalyse (JAE, Italija, Latvija, Rusija, Indonezija). TATJANA CHARITONOVA Meno ir kultūros muziejaus “Ermitažas” (Sankt Peterburgas) vedančioji psichologė, meno istorikė, “Ermitažo” sociologinių tyrimų mokslinė bendradarbė, psichologijos mokslų kandidatė. Mados srityje Tatjana yra atlikusi įvairius tiriamuosius projektus, analizuojančius mados psichologiją (kaip moterys renkasi rūbus, kam skiria dėmesį, kaip pasirinkimus įtakoja spalvos), architektūros ir interjero dizaino psichologiją, aromatų suvokimą. Didelė Tatjanos veiklos dalis – vaizdinių psichologija. Ji atlieka įvairius šios srities tyrimus, veda seminarus apie vaizdinių psichologiją mene ir žmogaus gyvenime. Tatjana taip pat veda mokymus “OntoArt” ir “Gyvosios Architektūros” srityse, ji yra parengusi daugiau kaip 30 mokslinių straipsnių. MARINA ČEKMARIOVA Menotyrininkė, meno kritikė, menotyros mokslų kandidatė, aukščiausios kategorijos metodistė meno ir kultūros muziejuje “Ermitažas” (Sankt Peterburgas), edukacinių menotyros programų kūrėja ir vedančioji, daugiau kaip 30 mokslinių straipsnių ir meno katalogų įvadų autorė. Pagrindinė Marinos menotyros dėmesio sritis yra vaizdiniai meno kūriniuose – šia tema ji rengia įvairius mokymus ir yra apgynusi mokslinę disertaciją. Mados srityje Marinos interesas yra šiuolaikinė meninė tekstilė – apie ją Marina yra pristačiusi pranešimus Rusijoje, Ispanijoje, Suomijoje, yra Europos tekstilės tinklo narė (European Textile Network) yra rengusi kolekcijos pristatymą Aukštosios mados savaitei Paryžiuje.

REGISTRACIJA
Registracija ir daugiau informacijos –
ruta@hai.lt, tel.: +370 682 16731

ORGANIZATORIUS
HAI.LT institutas

PARTNERIS
Femina Bona

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *