„Ant AUROS batuto“ – šuolis į aistringą Fridos Kahlo gyvenimą

Frida Kahlo – viena žymiausių XX a. pasaulio dailininkių, aktyvi visuomenės veikėja, pagarsėjusi siurrealistine, asmeninių išgyvenimų ir Meksikos kultūros simbolių prisodrinta kūryba. Išskirtinio talento ir charizmos menininkės biografija įkvėpė šokėjų Claros Giambino (Prancūzija) ir Blake’o Seidel (JAV) duetą „Sužeistas elnias” – birželio 20 d., prieš gastroles į Vokietiją, šiuo spektakliu Kauno šokio teatras „Aura“ užbaigs teatro sezoną Lietuvoje.

Pernai sužavėjęs Meksikos ir Kinijos žiūrovus, prieš keletą dienų „Sužeistas elnias“ paršuoliavo iš Rumunijos, kur buvo parodytas prestižiniame 26 – ąjame Tarptautiniame Sibiu teatro festivalyje. Teatro direktorės, choreografės Birutės Letukaitės teigimu, tai puikus jaunųjų choreografų platformos „Ant AUROS batuto“ spektaklis: „Kiekvienas mano teatro šokėjas, kuris panoro išbandyti choreografo vaidmenį, kuriant spektaklį profesionaliame teatre, gavo tokią progą. Būtina palaikyti ir skatinti pradedančius kūrėjus. Esu ypač patenkinta šiuo duetu: nepaliauja stebinti šokėjos Claros fizinis panašumas į Fridą, o jos scenos partneris Blake’as įvairiapusiai ir paveikiai įkūnija Fridos mylimojo, tapytojo Diego Riveros personažą“.

Pavadinimas „Sužeistas elnias“– įkvėptas dailininkės Fridos Kahlo to paties pavadinimo paveikslo, simbolizuojančio nusivylimą ir emocijas, kylančias iš fizinių kančių ir negailestingo likimo. Nuolat kęsdama jaunystėje per tramvajaus avariją nepagydomai sužalotos kojos skausmus, kartu su savo vyru Diegu, F. Kahlo nugyveno išskirtinai spalvingą gyvenimą ir paliko įspūdingą meno kūrinių koleciją. Spektaklio kūrėjai tikisi, kad jų choreografiniai ieškojimai taps būdu susitapatinti su aistringus santykius puoselėjusia menininkų pora, pasisemti troškimo gyventi bei praturtinti savąjį „aš“.

Kas: Šokio spektaklis „Sužeistas elnias“

Kada: Birželio 20 d. 19 val.

Kur: Kauno menininkų namai ( V.Putvinskio g. 56, Kaunas)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *