KVIEČIA VAIKUS IR TĖVELIUS KURTI LEGENDINIŲ LIETUVOS VIETŲ ŽEMĖLAPĮ

Įsibėgėjant atostogų ir kelionių metui, birželio 15, 16 d. Kauno miesto kamerinis teatras kartu su „Vėjų teatru“ kviečia 5–10 m. vaikus ir jų tėvelius kartu su mitiniu herojumi milžinu Kerniumi sukurti legendinių Lietuvos vietų žemėlapį, po kurį jie galės pakeliauti ne tik teatro scenoje, bet ir lankydami savo kraštą.

„Norime pristatyti Lietuvos kultūrinį ir gamtinį žemėlapį, parodyti, kiek daug įdomių vietų, objektų čia esama. Paskatinti vaikų norą keliauti, pažinti Lietuvos kraštą, o taip pat įtraukti į keliones ir tėvelius,“ – teigia premjerinio spektaklio „Milžinas Mažylis“ režisierė Eglė Kižaitė.

Spektaklio metu vaikams pristatomos legendinių Lietuvos vietų: Kuršių Nerijos, Čepkelių raisto, Kernavės piliakalnių, Džiugo kalno, Žirnajos ir Kašučių ežerų atsiradimo istorijos. Atskleidžiamos žinomos legendos, padavimai ir mitai apie Lietuvos krašto kultūros ir gamtos objektus. „Kiekvienas objektas: medis, kalnas ar upė – turi savo istoriją,“ – teigia režisierė.

Spektaklyje atskleidžiama ir meilės, draugystės tema. „Siekdami to, kas toli, nepastebime, kas yra šalia. Bandome pasikeisti, prisitaikyti prie kito, prarasdami savitumą, kitoniškumą. Milžino Kerniaus istorija norime pasakyti, kad reikia klausyti savo vidaus, priimti save tokius, kokie esame – klystame, bandydami pamėgti mūsų prigimčiai svetimus dalykus, nesiklausydami savo vidaus,“ – pasakoja spektaklio kūrėjai.

Spektaklis kuriamas pagal vaikų ir paauglių rašytojos Kotrynos Zylės to paties pavadinimo knygą. Knyga 2014 m. įtraukta į geriausių metų knygų vaikams penketuką ir nominuota „Metų knygos“ rinkimuose.

2017 m. įkurto „Vėjų teatro“ spektakliais siekiama ugdyti atjautą, empatiją, įsijautimą į kito išgyvenimus.

Kauno miesto kameriniame teatre spektaklius vaikams pristato ir kitos Lietuvos trupės: „Stalo teatras“, „Knygos teatras“, šokio teatras „Dansema“, Šeiko šokio teatras.

Rugpjūčio 31 ir rugsėjo 1 d. Kauno miesto kamerinis teatras kvies į LMTA kurso vadovo Vido Bareikio absolventų muzikinį spektaklį 2–6 m. vaikams „7 ratai“ (rež. Ieva Jackevičiūtė). Rudenį repertuare mažiesiems (5–8 m.) pasirodys ir kartu su rankų šešėlių teatro menininkais sukurtas edukacinis spektaklis „Iš kur aš?“ (rež. Raimonda Kimbraitė).

Kontaktinis asmuo:

viešųjų ryšių specialistė

Kristina Ižganaitytė

komunikacija@kamerinisteatras.lt

8 612 62 226

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *