Viktoro Paukštelio tapybos darbų paroda „Kultūriniai peizažai“

2019 m. balandžio 5 d. 17.30 Klaipėdos m. savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje,

J. Janonio g. 9 atidaroma tapytojo ir pianisto Viktoro Paukštelio (Vilnius) tapybos darbų paroda „Kultūriniai peizažai“. Parodos atidarymo svečiai bus pamaloninti autoriaus koncertu.

Parodos tęsinys arba antroji parodos dalis 19 val. prasidės restorane „Ingredientai“, H. Manto 36 A.

„Spalva V. Paukštelio tapyboje yra esminis dalykas. Spalvinga ją galime apibūdinti ne tik todėl, kad tam tikrais periodais ji yra be galo spalvinga, ryški ir kontrastinga, bet, pirmiausia, dėl to, jog autorius atskiroms spalvoms teikia savarankiškų, tiesiog magiškų ir net hipnotizuojančių galių. Piešinys V. Paukštelio tapyboje atlieka dvejopą funkciją: veikia kaip tam tikras plastinis karkasas, piešinio dėka yra pasakojamos verbalinės istorijos. Menininko dėmesio smaigalyje – vaikystė ir paauglystė. V. Paukštelio tapyboje dominuoja žaismė ir linksmybės baimė ir ironija, o viską valdo paslaptis.“/Menotyrininkas Vidas Poškus

Jaunosios kartos lietuvių tapytojas Viktoras Paukštelis gimė 1983 m. Vilniuje, kur šiuo metu gyvena ir kuria. Parodose aktyviai dalyvauja nuo 2011 m., yra surengęs aštuonias personalines parodas, dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. Jo kūrinių yra įsigiję MO muziejus (LT) bei privatūs Lietuvos ir užsienio kolekcininkai.

2018 m. įgijo tapybos bakalauro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje (LT), nuo 2018 studijuoja tapybos magistrantūrą VDA. 2009–2012 rezidavo Paryžiuje menininkų rezidencijoje (Cité Internationale des Arts de Paris). 2017 m. gavo Vilniaus Rotary klubo premiją, 2016 m. – VDA Justino Vienožinskio premiją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *