APŽVALGA: „Slėpynės Anglijoje“

Jei nežinote, (o greičiausiai taip ir yra) – Kristina Baubinaitė yra socialinių mokslų daktarė, viena iš Peterboro (Didžioji Britanija) Lietuvių Bendruomenės lyderių. Ji jau ne kartą įvairiose internetinėse ir ne tik platformose pateikė aktualių ir tikrai būtinų patarimų apie gyvenimą užsienyje, o dabar pristato ir literatūro skūrynį, beje, tikrai ne ką mažiau aktualų.

Romanas „Slėpynės Anglijoje“ griauna nusistovėjusius stereotipus apie Jungtinę Karalystę – daugelio lietuvių svajonių šalį. Kapitalizmo ir vartotojiškos kultūros persmelkta britų kultūra, rasizmas tautybės pagrindu ir multikultūrinės visuomenės mitai. Modernios vergovės pinklės Piterboro mieste, Rytų Anglijoje. Meilė ir išdavystė, žmogiškumas ir tikra draugystė. Santykis su likusia Lietuva, Tėvynės ilgesys ir šimtmečio dilema – grįžti ar vis dėlto pasilikti? Su didele meile visiems rytų europiečiams knygoje pasakojama tai, apie ką daugelis emigrantų linkę nutylėti. O kaip gi ten, Anglijoje, yra iš tiesų?

Pati autorė rašo, kad: „Šios knygos tikslas bus pasiektas, jei bent vienas dvyliktokas, svajojantis apie emigraciją, prieš išvykdamas bent jau atliks rimtus namų darbus, o Justo mama galų gale paskambins sūnui į Angliją rimtai pasiteirauti, kodėl jis ir vėl negrįžo Kalėdoms. Ką gali žinoti, gal pateko į modernios vergovės pinkles ir nebeturi paso?“

Kristina Baubinaitė „Slėpynės Anglijoje“ Leidykla VAGA, 2019 m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *