PASKUTINIS SEKMADIENIS PARODOJE „NUKIRSTAS MIESTAS – PERSODINTAS ŽMOGUS“

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus

Paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16, Kaune,

kovo 31 d. (paskutinis mėnesio sekmadienis) – ne tik puiki proga muziejuje lankytis nemokamai, bet ir paskutinė galimybė išvysti parodą „Nukirstas miestas – persodintas žmogus“!

Parodoje Jūsų lauks edukatorė Agnė Taliūtė. Ji ne tik mielai papasakos apie ekspoziciją, bet ir pasiūlys sužaisti Anglijoje populiarų žaidimą su kaštonų vaisiais – „Konkerį“, mėgstamą ir vaikų, ir suaugusiųjų. Lankytojai galės iš kaštonų pasigaminti originalų žaislą, dovaną draugui. Arba drauge kurti „Miestiečių manifestą“ ir atlikti „Miesto akupunktūrą“.

Paroda „Nukirstas miestas – persodintas žmogus“ pasakoja medžių ir žmonių istorijas – nuo kaštonų Smetonos alėjoje Kaune iki Rojaus medžių Vusterio gatvėje Niujorke. Parodos eksponatai – meno ir mokslo objektai – liudija medžio ir žmogaus giminystę – nuo baublio iki šiuolaikinės muzikos, nuo Fluxus iki šių dienų bendruomenių meno, nuo šmaikščios odės niūriaspalviui auksavabaliui iki prieškario medžių sėklų kolekcijos. Paroda tapo įkvepiančia erdve pokalbiams apie miesto aplinką ir ateitį – būtinybę saugoti gamtos įvairovę ir minties laisvę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *