„Įsimintiniausio Kauno miesto menininko“ rinkimai

Kauno menininkų namai (KMN) jau 21-ąjį kartą organizuoja „Įsimintiniausio Kauno miesto menininko“ rinkimus, siekdami apdovanoti labiausiai 2018 m. pasižymėjusį profesionalaus meno kūrėją iš Kauno. Ši ilgametė tradicija – proga pasidžiaugti meno kūrėjų pasiekimais ir apžvelgti praėjusius metus, tuo pačiu supažindinant publiką su įvairių menininkų (-ių) veikla.

Greitu metu paaiškės meno sąjungų, organizacijų ir institucijų pasiūlyti kandidatai, iš kurių laureatą rinks Kauno menininkų namų sudaryta komisija. 2017 m. rinkimų laureatu tapo architektas Gintaras Balčytis, apdovanotas už Kauno autobusų stoties projektą, o publikos simpatijų prizas atiteko operos solistui, dainininkui Liudui Mikalauskui.

Šiemet pristatoma naujovė – „Įsimintiniausios Kauno miesto kultūros iniciatyvos“ rinkimai, kuriuose nominacijas kviečiami siūlyti tiek kultūros lauko profesionalai, tiek publika. Rinkimuose laukiama 2018 m. pasižymėjusių kultūros iniciatyvų, veikusių Kaune ir Kauno rajone bei rekomenduojama atsižvelgti į iniciatyvos poveikį įvairioms gyventojų grupėms ir bendruomenėms. Pasak KMN direktorės Rūtos Stepanovaitės, tikimasi, kad „naujovė padės ne tik atrasti tam tikras iniciatyvas jų veiklų potencialiems lankytojams, kultūros vartotojams, bet ir „paryškins“ kolegas, skatins profesionalų bendradarbiavimą, keitimąsi žiniomis ir kitais resursais.“

„Įsimintiniausios Kauno miesto kultūros iniciatyvos“ nominacijų laukiama iki š.m. sausio 16 d. (imtinai). Nominacijų formą galima rasti čia. Paiškėjus nominantams, bus skelbiamas viešas balsavimas.

Rinkimų laureatai bus paskelbti Vasario 4 d.