ABODU ĖR ABĖDVĖS: DVIEJŲ SOSTINIŲ SUSITIKIMAI

Dviejų sostinių (Abėdvių), – Telšių ir Kauno, – susitikimo idėja gimė praėjusiais metais, dar nežinant, kad šie metai bus paskelbti Žemaitijos (jos vardo pirmąsyk paminėjimo 800-osios metinės) ir Laikinosios sostinės atminimo metais.

Tokio susitikimo-parodos konceptas gimė Telšiuose – Žemaitijos sostinėje, kurio istoriją viešose miesto erdvėse įspūdingai ir išsamiai pasakoja mažosios plastikos kūriniai, daugiausiai sukurti VDA Telšių fakulteto auklėtinių ir jų dėstytojų.

Apžavėti istorijų ir žemaitiško kūrybingumo, į A. ir P. Galaunių namus pasikvietėme Abodu: plungiškius Aureliją Šimkutę ir Gediminą Endriekų, savo studijas baigusius Telšiuose. Jauni menininkai – mažosios plastikos kūrėjai, kurie tik savaitę truksiančioje parodoje pristatys savų, labai asmeniškų pasaulių vizijas, perteiktas nedidelio formato beveik juvelyriškuose darbuose.

Dviejų ryškaus identiteto ir kultūrinių tradicijų sostinių susitikime žadame ir žemaitiškų pašnekesių, ir poezijos, ir muzikos. Renginyje savo eiles skaitys telšiškė pedagogė, poetė ir aktyvi visuomenininkė Elena Kakanauskienė, gros ir dainuos Telšių bardas Romualdas Miškinis.

2019 01 17 – 2019 01 24
A. ir P. Galaunių namuose, Vydūno al. 2, Kaune
Sausio 17 d., Ketvirtadienį, 17 val.
Į renginį įėjimas nemokamas
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *