Apžvalga: ,,Paslapties babilonai arba aš tau siunčiu labų dienų“

„Antrąją „Babilonų“ knygą pavadinau „Paslapties babilonai“. Nes visas mūsų gyvenimas yra paslaptis: gimimas, mirtis ir kiekviena diena. Juk atsibudę rytą dar nežinome, kuo ta diena baigsis“.

Violeta Palčinskaitė

Viena mylimiausių ir turbūt skaitomiausių mūsų poečių, išleidusi net 30 knygų, prieš ketverius metus pirmą kartą (nors ir nenoriai) išleido atsiminimų knygą „Atminties babilonai, arba Aš vejuos vasarą“. Tiesą pasakius sau autorė buvo pasižadėjusi memuarų nerašyti, bet gal didelis skaitytojų dėmesys paskatino poetę  sugrįžti prie šio žanro. Nors kaip pati tikino, to daryti dar labiau nenorėjo…

„Paslapties babilonai arba aš tau siunčių labų dienų“ – tai kelionė su mylima autore per Lietuvą ir pasaulį. Tai neįprastos situacijos ir nutikimai, tai žinomi žmonės – Paulius Širvys, Juozas Miltinis, Donatas Banionis bei užsienio rašytojai, su kuriais poetei teko susitikti įvairiausiomis aplinkybėmis. Čia pateikiamos gyvenimiškos istorijos, kurių liudininkė, o dažnai ir dalyvė yra pati rašytoja, leis skaitytojui ne tik patirti tikrą skaitymo malonumą, bet ir rasti atsakymą į dažnai užduodamą klausimą: iš ko, kaip gimsta nesenstantis eilėraštis? Taigi, su puikiu humoru papasakota kelionė, laiku iliustruota eilėraščiais šiandien prieš mus.

V. Palčinskaitės kūrybą kaip ir visada – žaismingai netikėta, pasakiška, stilistiškai lengva, grakšti, skaidri, kartkartėmis perteikianti subtilaus liūdesio ar romantinio ilgesio nuotaikas. Taigi, būtinai paskaitykite, o jei norite pasiklausyti poetės, tą galite padaryti pasižiūrėję mano prieš penketą metų darytą interviu:
https://youtu.be/vNANEKNKlD0

Violeta Palčinskaitė. Paslapties babilonai arba aš tau siunčių labų dienų. Knygos dailininkė Ilona Kukenytė Vilnius: Tyto alba, 2019.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *